TEKNISKE SPECIFIKATIONER​ MM.

Afprøvning og kontrol

Proceskontrol, kontrol af dimensioner og tæthedskontrol med 10 bar tryk i flere produktionsstadier. Uvildig test har vist holdbarhed for tryk helt op til 70 bar.

Finish og overflade

Kemisk afrensning og mekanisk bearbejdning med såkaldt stålslyngning er grundlaget for den afsluttende overfladebelægning. Forchromede håndklædetørrere er først forniklet. Farvede håndklædetørrere fremstilles ved påbrænding af et ca. 100 micron tykt lag af polyester-plast, der giver en stærk, vedligeholdelsesfri overflade. TVS tilbyder følgende overfalder:

  • Pulverlak hvid RAL 9016
  • Pulverlak sort RAL 9005
  • Blank krom
  • Poleret rustfri stål. Overfladen fremstår som blank og er en smule mere "gylden" end krom
  • Børstet rustfri stål. Overfladen fremstår "børstet" så man kan se små slibespor på rørene.
  • PVD som er en belægningsprocess, der bygger på en fysisk fordampning og efterfølgende udfældning af en overfladebelæg. PVD-processen sikrer, at overfladen er tre gange hårdere end krombelægningen. Derved kan de levere gyldne overflader eller sofistikeret rustfrit stål med en uovertruffen slidstyrke og ridsefasthed. Udover at overfladen er hårdere, er den også ti gange mere modstandsdygtig over for ridser.

FREMSTILLING

Automatiserede processer og computerstyring sikrer overholdelse af alle tolerancer og et ensartet produkt. Rørsamlinger sker ved slaglodning med sølv, der giver maksimal styrke og den glatteste samling.

VEJRKOMPENSERING

​Vejrkompensering er en metode til at tilpasse fremløbstemperaturen til det aktuelle behov ud fra udetemperaturen. Ideen er at jo koldere det er udenfor, jo varmere behøver fremløbet til opvarmning af huset at være eller omvendt, jo varmere det er udenfor, jo ”koldere” kan fremløbet være. Dette er et lovkrav på nye gas- og oliefyr samt varmepumper.

Dette kan dette være vigtigt i forbindelse med valg af håndklædetørrer, hvis man gerne vil have varme på den hele året. Hvis man vælger "kun" at montere en vandbåren håndklædetørrer med ventiler på sit centralvarmeanlæg så vil varmen på håndklædetørreren falde i forbindelse med at udetemperaturen stiger.

Her vil det være hensigtsmæssigt at vælge enten at montere en el håndklædetørrer ( model ELDO eller en af de andre modeller med et varmelegeme ) eller lave kombidrift. Kombidrift er en løsning hvor man både har monteret håndklædetørreren på sit centralvarmeanlæg men udover det så har man også monteret et varmelegeme så når centralvarmen "lukker ned " om sommeren så kan man bruge varmelegemet til at sikre en konstant varme på håndklædetørreren. Se mere under punktet "Kombidrift".​

KOMBIDRIFT

Kombidrift bruges der, hvor man ønsker at lukke for eks. centralvarmeanlægget om sommeren og stadig gerne vil have varme i sin håndklædetørrer. Det er også en god løsning hvis man har et centralvarmeanlæg der er vejrkompenseret.

Hvis man vælger at montere kombidrift skal man bruge vores ventilsæt 130 - enten i hvidt eller chrom. Ventilsættet monteres som et normalt ventilsæt med samme CC som radiatoren. Herefter har man mulighed for at montere et varmelegeme gennem ventilen i enten højre eller venstre side.

Man skal sørge for at man kan lukke 100 % af for radiatoren i den ene side, så der ikke kommer cirkulation i radiatoren, når man kører på el. Der må kun lukkes i den ene side ellers vil der ikke være plads til det tryk som vandet laver når det opvarmes af elpatronen.

​Eksempler på montering af kombidrift

Materialer

Alle TVS Design A/S' radiatorer er fremstillet af stålrør i topkvalitet. Runde rør har en tykkelse på min. 1,5 mm. Firkant- / D-profilrør en tykkelse på min. 2,0 mm​

Drift

​Da de fleste håndklædetørrer er lavet af stål og herefter overfladebehandlet, så er det vigtigt at man har varme på den hele tiden. 

Hvis den er monteret i et fugtigt rum og der ikke er varme på i længere tid, vil der danne sig overflade rust. Hvis man hænger fugtige håndklæder på tørreren, uden der er varme på, vil der være stor risiko for at der bla. danner sig rust på undersiden af de vandrette rør.​

El forbrug på varmelegemer

Et eksemple på beregning af el forbrug på en radiator monteret med et 300 watt varmelegeme kunne være som følgende:

Vi har normalt den "regel" at hvis der er ca. 22 grader i det rum hvor radiatoren sidder vil varmelegemet kører i ca. 10 min. ud af en time hvor der er strømforbrug. Det giver ca. 4 timer i døgnet.

Så tager man 4 timer og ganger med et forbrug på 0,3 kw som giver 1,2 kw pr. døgn. Det giver 438 kw på et år.

Ved en pris på ca. 2,5 kr. pr. kw. vil dette blive 1095,00 kr. som der koster at have sin håndklædetørrer med varmelegeme kørende hele tiden.

Det konkrete el forbrug vil selvfølgelig også afhænge af hvor meget man lufter ud i rummet så den temperede luft bliver udskiftet med kold luft. Det afhænger også af hvor varm man gerne vil have håndklædetørreren. Det viste eksempel er lavet ud fra en håndklædetørrer temperatur på ca. 40 grader.

TVS Design A/S tager ikke ansvar for afvigelser i ovenstående beregning eller det konkrete el forbrug / el-priser.

RUMOPVARMNING

​En håndklædetørrer er ikke en erstatning for an almindelig radiator i et rum og kan ikke bruges til rumopvarmning.

En håndklædetørrer er designet til at tørre håndklæder, viskestykker mm. og den vil ikke kunne anvendes som primær varmekilde i et rum. Den er et meget fint supplement til f.eks. gulvvarme eller en almindelig radiator.

Dette er også grunden til at vi aldrig vil anbefale at man montere en rumtermostat på en håndklædetørrer. Ved denne løsning vil håndklædetørreren "lukke ned" når temperaturen i rummet bliver for høj og så vil tørre effekten forsvinde. Til vandbårne håndklædetørrer skal man bruge enten returtermostat ventiler eller manuelle regulerede ventiler.

De varmeydelser i watt vi har angivet på vores hjemmeside, er beregnet på fjern- / centralvarme* med en fremløbstemperatur på 70 grader og en retur på 40 grader. Hvis man montere et varmelegeme i en vandbåren håndklædetørrer så vil ydelsen falde en del da man så vil have en "stilstående temperatur" på omkring 40-45 grader.

* Model ELDO er kun til el og ydelserne er derfor beregnet ved el-drift og ikke på baggrund af frem- og retur temperaturer.​

VEDLIGEHOLDELSE

For at få mest mulig glæde og gavn af Deres nye TVS håndklædetørrer, beder vi Dem iagttage følgende enkle regler om vedligeholdelse:

  1. ​Brug aldrig ståluld, skuresvamp, slibe- eller polérmidler af nogen art.
  2. ​Rengøring sker ganske enkelt ved aftørring med en fugtig klud og påfølgende med en tør, blød, linned klud.
  3. ​Eventuelle kalkpletter fjernes med lidt eddikevand og derefter som nævnt ovenfor. Forchromede og matforchromede modeller kan eventuelt afsprittes eller aftørres med en såkaldt sølvpudseklud.
  4. ​Farvede modeller er overfladebehandlet med en stærk polyesterplast eller syntetisk lak. Skulle uheldet alligevel ske, at der slås en flis af, pletmales stedet snarest efter - men sørg for, at metallet forinden er rent og tørt.​

​Følges de nævnte anvisninger, sikres problemfri brug mange år fremover.

Vi støtter​..

Vi satser på kvalitet​

For TVS Design A/S er kvalitet to ting: Moderne design i tidens trend, der klæder ethvert boligmiljø, og som forbrugerne i dag ønsker det og et produkt, som overholder sine tekniske specifikationer. Solid udførelse i alle detaljer sikrer lang, problemfri brug og holdbarhed.

Har du spørgsmål?

Hos TVS Designradiatorer A/S besvarer vi gerne dine spørgsmål. Ingen spørgsmål er for store eller for små. Derfor er du velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular. Alt du skal gøre er at udfylde nedenstående felter og vi vil besvare dit spørgsmål hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

Hvis du har spørgsmål til vores services, priser eller åbningstider er du altid velkommen til at kontakte os herunder.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Ring til os direkte

Send en e-mail​

Adresseinformation

TVS Design A/S – CVR: 32302971