Spørgsmål og svar - FAQ

For at hjælpe vores kunder så godt som muligt, har vi lavet en liste over nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar som er dukket op igennem tiden. Dette skal ses som en "selvhjælp" og skulle man ikke kunne finde er svar her, er man selvfølgelig stadig meget velkommen til at kontakte os.


For os findes der ingen "dumme" spørgsmål og vi vil selvfølgelig gerne dele ud af den store viden omkring håndklædetørrere og tilbehør som vi har bygget op igennem den tid som TVS Design A/S har eksisteret.

Hvor stor en håndklædetørrer skal man købe?

Som udgangspunkt skal man se på hvor meget vægplads man har der hvor den skal sidde. Hvis man er 2 personer anbefaler vi en håndklædetørrer på min. 785 x 500 mm. Hvis man er flere personer så anbefaler vi en så stor ​håndklædetørrere som muligt.

Bemærk at håndklædetørrere er lavet til at tørrer håndklæder og er ikke beregnet til rumopvarmning.

Kan TVS Design A/S' håndklædetørrere bruges til EL?​

Alle håndklædetørrere fra TVS Design A/S kan bruges til EL. Man finder den model som man bedst kan lide og så montere man et el-varmelegeme i bunden af håndklædetørreren. Vi har forskellige typer af varmelegemer så der er et, der passer til den model / overflade man gerne vil have.


Der findes også model ELDO som er en "ren" el-tørrer. På denne model skal der ikke påfyldes væske af nogen art.

Hvor stort / mange watt skal et varmelegeme være på?

Størrelsen på varmelegemet man skal bruge, afhænger selvfølgelig af størrelsen på håndklædetørreren. I de fleste håndklædetørrere fra TVS Design A/S, skal der bruges et 300 watt varmelegeme.

Hvis størrelsen er over 1200 mm i højden og 600 mm i bredden, kan man dog gå op på et 600 watt varmelegeme. Hvis man monterer et varmelegeme der er for stort, kan varmen omkring elpatronen inden i håndklædetørreren ikke "komme væk" og man kan risikere at det vil "koge".

Der vil dog ikke ske nogen skade på hverken håndklædetørrer eller varmelegeme, hvis man "kommer til " at montere et varmelegeme der er for stort, der sidder en termosikring i alle varmelegemer fra TVS Design A/S, som slår fra inden håndklædetørreren bliver så varm at man kan brænde sig på den.​

Hvad er vejrkompensering ?

​Vejrkompensering er en metode til at tilpasse fremløbstemperaturen til det aktuelle behov ud fra udetemperaturen. Ideen er at jo koldere det er udenfor, jo varmere behøver fremløbet til opvarmning af huset at være eller omvendt, jo varmere det er udenfor, jo ”koldere” kan fremløbet være. Dette er et lovkrav på nye gas- og oliefyr samt varmepumper.

Dette kan dette være vigtigt i forbindelse med valg af håndklædetørrer, hvis man gerne vil have varme på den hele året. Hvis man vælger "kun" at montere en vandbåren håndklædetørrer med ventiler på sit centralvarmeanlæg så vil varmen på håndklædetørreren falde i forbindelse med at udetemperaturen stiger.

Her vil det være hensigtsmæssigt at vælge enten at montere en el håndklædetørrer ( model ELDO eller en af de andre modeller med et varmelegeme ) eller lave kombidrift. Kombidrift er en løsning hvor man både har monteret håndklædetørreren på sit centralvarmeanlæg men udover det så har man også monteret et varmelegeme så når centralvarmen "lukker ned " om sommeren så kan man bruge varmelegemet til at sikre en konstant varme på håndklædetørreren. 

HVAD MED RUMOPVARMNING?

​En håndklædetørrer er ikke en erstatning for an almindelig radiator i et rum og kan ikke bruges til rumopvarmning.

En håndklædetørrer er designet til at tørre håndklæder, viskestykker mm. og den vil ikke kunne anvendes som primær varmekilde i et rum. Den er et meget fint supplement til f.eks. gulvvarme eller en almindelig radiator.

Dette er også grunden til at vi aldrig vil anbefale at man montere en rumtermostat på en håndklædetørrer. Ved denne løsning vil håndklædetørreren "lukke ned" når temperaturen i rummet bliver for høj og så vil tørre effekten forsvinde. Til vandbårne håndklædetørrer skal man bruge enten returtermostat ventiler eller manuelle regulerede ventiler.

De varmeydelser i watt vi har angivet på vores hjemmeside, er beregnet på fjern- / centralvarme* med en fremløbstemperatur på 70 grader og en retur på 40 grader. Hvis man montere et varmelegeme i en vandbåren håndklædetørrer så vil ydelsen falde en del da man så vil have en "stilstående temperatur" på omkring 40-45 grader.

* Model ELDO er kun til el og ydelserne er derfor beregnet ved el-drift og ikke på baggrund af frem- og retur temperaturer.​

Skal der "væske" i håndklædetørrerne når de skal virke som el-tørrer?

JA - der skal væske på alle vandfyldte håndklædetørrere når man montere et el-varmelegeme i dem. Man skal påfylde ganske almindeligt rent vand fra vandhanen. Hvis der er risiko for frost ( f.eks. i et sommerhus ), skal man påfylde ca. 10% kølervæske. Denne påfyldning skal gøres ud fra den monteringsvejledning der følger med varmelegemet.

Der skal ikke påfyldes vand på de modeller som er "rene" el-tørrer, Dette gælder feks. for model ELDO og PLUS 1 som er forsynet med en el-tråd.

Kan TVS' håndklædetørrere monteres i "toppen"?

JA - Hvis man ønsker at montere frem og retur i toppen af håndklædetørreren, skal man lave et ”omvendt stigrør” og montere det inde i håndklædetørreren. Man kan bruge et kobberrør eller elektrikerrør, som skal være så lang, at det lige kan gå inden i et af håndklædetørrerens lodrette rør. Toppen af røret skal være i underkanten af de indvendige gevind. Man skære den nederste ende på røret i ca. 45 grader og lader det så ”ligge” inden i radiatoren.

Klik på understående tegning for at downloade den. 

​​

Kommer varmen op i toppen af håndklædetørreren?

Hvis man monterer det i fremløbssiden, bevirker det at vandet presses ned i bunden af håndklædetørreren og så trækker varmen op igennem håndklædetørreren. Hvis man monterer det i returløbssiden, bevirker det at vandet ”suges” retur fra bunden af håndklædetørreren og trækker herved varmen op igennem håndklædetørreren.

Hvilke ventiler skal man vælge?

Hvis man gerne vil have noget der er enkelt og der ikke skal reguleres på varmen hele tiden, så skal det være manuelt regulerede ventiler. Denne type ventil fylder ikke ret meget og den er meget enkel at se på. Den styrer temperaturen i håndklædetørreren vha. gennemstrømmen af vand. Hvis man skruer op for ventilen, vil der løbe meget vand igennem radiatoren og den vil blive varm. Skruer man ned, vil der ikke løbe så meget vand igennem håndklædetørreren og den vil ikke være så varm.


Hvis man derimod gerne vil kunne regulerer temperaturen i håndklædetørreren flere gange i løbet af dagen, skal man vælge en ventil med returtermostat. Denne type ventil måler på den temperatur vandet i håndklædetørreren har. Hvis håndklædetørreren bliver for koldt, åbner den for gennemstrømmen af vand indtil den ønskede temperatur er opnået.

Vi støtter​..

Vi satser på kvalitet​

For TVS Design A/S er kvalitet to ting: Moderne design i tidens trend, der klæder ethvert boligmiljø, og som forbrugerne i dag ønsker det og et produkt, som overholder sine tekniske specifikationer. Solid udførelse i alle detaljer sikrer lang, problemfri brug og holdbarhed.

Har du spørgsmål?

Hos TVS Designradiatorer A/S besvarer vi gerne dine spørgsmål. Ingen spørgsmål er for store eller for små. Derfor er du velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular. Alt du skal gøre er at udfylde nedenstående felter og vi vil besvare dit spørgsmål hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

Hvis du har spørgsmål til vores services, priser eller åbningstider er du altid velkommen til at kontakte os herunder.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Ring til os direkte

Send en e-mail​

Adresseinformation

TVS Design A/S – CVR: 32302971